Súlyos, hogy miket vihetnénk fel a repülőre!

Hívjon most! +36 70 622 12 12

A repülőtéri biztonsági szabályváltozásokkal, hogy mit és mekkora súllyal vihetünk kézipoggyászunkban a repülőre, nem könnyű lépést tartani. Már csak azért sem, mert nem elég, hogy a megengedett tárgyak listája légitársaságonként és országonként is változó, de sok esetben zavaró, hogy például az üveg vizünket nem, de szülinapi tortánkat magunknál tarthatnánk a repülőn.

Cikkünkben most a legelképesztőbb, kézipoggyászban felvihető tárgyakból válogattunk. (Az összeállítás főleg tengerentúli, nemzetközi légtársaságok szabályozására vonatkozik, nem feltétlenül érvényes a magyarországi viszonyokra.)

Mesterséges csontváz: Az Egyesült Államokban a közlekedési hatóság nem válogat, lehet emberi vagy állat mű csontváz is a poggyászban.

Bowling golyó: Súlyhatára válogatja, bár sok minden már nem nagyon férhet el mellette a csomagban!

Varázspálca: Roxfortba tartó varázslótanoncoknak remek hír!

Kenyérkészítő gép: Ha belefér a csomagba, a biztonsági ellenőrzésen biztos nem emelnek ki miatta!

Homár: Még ő is szívesen látott utas az utastérben, a bostoni reptéren volt is rá példa, egy közel 10 kg-os homár utazott a hűtött a csomagban.

Itthon a legtöbb légitársaságnál megengedett a vasaló, távcső, uszony, görkorcsolya, de nem megengedettek a szúró- vágóeszközök, spray-k, tűzgyújtásra alkalmas eszközök, gyúlékony tárgyak, illetve amelyek folyadék hatására azzá válhatnak, oxidáló anyagok (fehérítő por, peroxidok), mágneses anyagok és bénító eszközök (gázspray, irritáló anyagok).

Utazás előtt mindenképp érdemes utánanézni az adott légitársaság honlapján, hogy mit lehet és mit nem és éppen ilyen fontos, hogy az aktuális súlyhatárokkal is tisztában legyünk!

Ne induljon útnak felkészületlenül, a reptéren komoly kellemetlenségek érhetik, ha hátra kell hagynia valamit, mert tiltólistán van vagy, mert túlsúlyos miatta a poggyász. Reptérhez közeli parkolónkban a biztonságos parkoltatás mellett extra szolgáltatásként még a csomag súlyát is ellenőrizheti, díjmentesen. Foglaljon helyet online és a maximális komfort érdekében éljen kényelmi szolgáltatásainkkal is!

2018-06-04T16:15:33+00:00 2018 június 4|Hírek|